Wednesday, October 20, 2010

A Város Mindenkié (The City for Everyone) walking demonstration in Budapest on 17 October

A Város Mindenkié (The City for Everyone) walking demonstration took place on 17 October 2010 in Budapest. The call for the demo and the description from one newspaper - below in Hungarian. I will provide an English translation later.

Séta Budapest üresen álló lakóépületei között

Tudtad, hogy Budapesten 72 ezer lakás áll üresen?

Ezekben a lakásokban ma hajléktalan emberek lakhatnának!


A Város Mindenkié csoport 2010. október 17-én, vasárnap sétát szervez a VI. és a VII. kerületben, hogy felhívjuk a figyelmet a kihasználatlanul álló lakásokra és ingatlanokra. A séta során bemutatunk néhány üresen álló épületet és ingatlant, tulajdoni hátterüket, és azt, hogyan lehetnének hasznosíthatóak szociális bérlakásként,

Csatlakozz hozzánk, és követeld Te is velünk, hogy a hajléktalanságra nem az ellátórendszer végtelen bővítése a válasz, hanem az emberhez méltó lakhatás biztosítása. Ehhez pedig megfelelő lakásgazdálkodásra, az üres lakások számának csökkentésére, és a lakhatás szociális alapú támogatására van szükség.

Az üres lakások menetének időpontja és a találkozó helyszíne:

2010. október 17. (vasárnap) 14.30h

Blaha Lujza tér (a padoknál)

Ha szeretnél segíteni a menet előkészítésében, vagy ötleteid vannak arra, hogyan lehetne az üres lakásokat lakhatás céljára hasznosítani, gyere el az előzetes szervezési találkozóra, ismerj meg bennünket!

The article: Nepszava

No comments:

Post a Comment